
Seyahat planlaması nasıl yapılmalı?
Özellikle 24 ay altı bebeklerin rutin sağlık kontrolü ve aşılarını olması iyi olacaktır. Seyahat öncesi çocuk doktoru ile görüşüp önerilerini dikkate almak işimizi kolaylaştırabilir.
Bunların dışında acil ihtiyaçlar için valiz dışında ayrı bir çanta hazırlamak çok pratik olacaktır. Çantanın içeriğinde ise bebeğin ayı ve gereksinimlerine göre yedek kıyafet vitaminleri düzenli kullandığı ilaçları var ise onları kendimiz için bolca maske ve bakanlık onaylı en az %60 alkollü dezenfektan bulundurmayı unutmayın.
Planlamalar hazır yola çıkma vakit çıkma vakti peki özel araç ile mi ya da uçakları gitmeli?
Bulunduğunuz konuma göre özel araç ile gidilebilecek rotalar planlamak sizi daha güven sağlar. Uçağa binmek şart ise gerekli önlemleri alıp o şekilde seyahat etmek daha doğru olacaktır.
Peki bebekler deniz ya da havuza girmesi tehlikeli mi derseniz
Yapılan araştırmalar sonucunda;
Deniz suyundaki tuzun ve yoğunluğunun virüs için uygun olmadığı yönünde.
Keza havuz içinde kullanılan dezenfektanlar ve klor da virüsü etkisiz hale getiriyor. Sadece denizde ve havuzda sosyal mesafeye dikkat etmek bulaş riskinden koruyacaktır.
Bunların dışında;
- Sosyal mesafe kurallarına göre düzenlenmiş güneşlenme alanları, şezlong, sehpa vb. kullanın.
- Plaj ve havuzlarda bulunan duş, tuvalet gibi ortak alan kullanımından mümkün oldukça uzak durun.
Covid-19 ile başa çıkma konusunda hepimiz az çok bilgi sahibiyiz önlemlerin garantisi yok birazda şans diyebiliriz.
Eğer seyahat planınızda zincir oteller veya çok yıldızlı oteller var ise tatilinizi mümkün oldukça temastan uzak geçirmek sağlığınız için daha iyi olacaktır.
Asansör ve kapalı alanlardan mümkün oldukça uzak durmakta fayda var.
Restoran, cafe gibi anları kullanacağımız zaman yoğunluğun az olduğu zamanlarda kullansak daha iyi olabilir.
Bol sıvı ve vitamin tüketiminize dikkat edin.
Seyahat boyunca bebeğinizin uyku düzenini değiştirmeyin.
Tüm önlemleri aldıktan sonra gelelim bizim;
Pandemide bebekle Bozcada gezimize;
(Bizim 3. Gidişimiz olduğu için daha lokal ve sakin bir tatil yapacağız)
İlk kez gidecekler içinde mini önerilerim olacak.
Tüm hazırlıklar tamam ise kemerleri takıyor ve yolculuğu başlatıyoruz.
Evden çıkış saatimizi kızların uyku saatine denk getirerek 2 – 3 saat gibi bir zaman kazancımız olmuştu uyandıklarında mini bir mola benzin istasyonunda fakat ortak alanları kullanmadan arabada bez değişikliğini tamamlayıp yiyeceklerini hazırlayıp kaldığımız yerden yola devam ettik.
Bursa’dan 4 buçuk saat sonunda Geyikli iskelesine ulaşıyoruz, biletin tükenme ihtimaline karşı online rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Bozcada ada için tüm biletler gidiş dönüş olarak kesilir ve 1-7 kişilik otomobil için ücreti 150 TL yaklaşık yarım saat civarı sürebilir. Güncel bilgiler için https://www.gdu.com.tr/ sitesini inceleyiniz.
Adaya hoş geldiniz …
İlk yapacağınız şey otele yerleşmek ve bebeklerin ihtiyaçlarını gidermek olmalı. Sonrasında uyku ve rutinlerine göre planlama yapmak doğru olabilir. Biz bakımlarını ve karınlarını doyurduktan sonra soluğu Ayazma plajında aldık burası adanın en uzun sahil ve güneşlenme alanına sahip bir işletmedir. Şezlong kiralayıp güneş ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Bizim ikizlerim öğle uykusu 1 gibi sahilde bebek aralarında mamalarını içerken başladı 2 saat güzelce güneşin tadını çıkardık. Uyandıktan sonra da kızlar denizin tadını çıkardı. (Gerekli önlemler alındıktan sonra)
Bebekle seyahat çok keyifli olmasına rağmen bir o kadarsa zorlayıcı ve patron bebekler ile uyum içinde hareket etmek şart.
Bu sebeple otele erken dönüş yapıp akşam yemeği için hazırlanıyoruz.
Akşam yemeği için tercihimiz açık alan ve geniş Bahçeli olan Manastır Restorand oldu , mekan ve ambiyans olarak tam not almasına rağmen lezzet konusunda normal denilebilir.
Birde kızlar uyumaz mı oh tadından yenmez oldu yemekler.
Manastır dışında başka nerede ne yenir derseniz?
Bozcaada’da Ne Yiyoruz?
Akşam yemeği için gidilebilecek mekanların en iyileri aşağıdaki seçenekler. Biz ilk gittiğimizde Sandal, Bade-i Aşk ve Hasan Tefrik Restoranı tercih ettik. Fiyatlar ortalama iki kişi alkollü 150 – 200 TL arasında. Limanda mekanlar daha fiyatlı.
- Gün için akvaryum koyunu tercih ettik burada işletmek olmadığı için şemsiye ve ihtiyaçlarınızı mutlaka planlamalı yiyecek içecek temin edip tanınızdan öyle gitmelisiniz.
Akşam yemeğinden önce mini bir Bozcaada turu yapıp veli dededen kurabiyelerimizi alıp lezzet şöleni yaşıyoruz (ayrıca reçelleri müthiş)
- Akşam yemeği için gün batımının şahane olduğu rüzgâr güllerinin bulunduğu polenteyi tercih ettik. Bozcada merkez de birçok paket servis yapan ver var bizim seçimimiz pizzadan yana oldu.
- Pizzamızı ve içeceğimizi alıp manzaranın tadını çıkardık. Pizzamızın Lezzeti ise şahane. (Mini bir önerim olacak manzarası güzel noktaları kapmak için erken gitmekte fayda var.
- Olmazsa olmazlar: Şarap & peynir, tirbuşon, şarap kadehleri, kamp sandalyeleri (yoksa piknik örtüsü), fotoğraf makinesi, gece için polar ya da battaniye.
- Akşam yemeği için gün batımının şahane olduğu rüzgâr güllerinin bulunduğu polenteyi tercih ettik. Bozcada merkez de birçok paket servis yapan ver var bizim seçimimiz pizzadan yana oldu.
- Pizzamızı ve içeceğimizi alıp manzaranın tadını çıkardık. Pizzamızın Lezzeti ise şahane. (Mini bir önerim olacak manzarası güzel noktaları kapmak için erken gitmekte fayda var.
- Olmazsa olmazlar: Şarap & peynir, tirbuşon, şarap kadehleri, kamp sandalyeleri (yoksa piknik örtüsü), fotoğraf makinesi, gece için polar ya da battaniye.
Açık alan olduğu için gün batımından sonra sivri sinekler can sıkıcı olabiliyor bunun için sinek kovucu ve uzun kıyafetler sizi bir nebze olsun istiladan koruyacak. Gün batımı yemek telaşı derken artık bebeklerin uyu saati gelip çattı konfor alanlarını iyice bozmamak için otele dönüp günün yorgunluğunu çıkartıyoruz.
Üçüncü ve son günde uyanır uyanmaz otelde kahvaltı yapıp doğru ayazma plajına mini bir suya gir çık, bebişlerle suda oyna, sonra toparlanıp check out için otele. Zaman kaybetmemek için valizleri geceden toparlamıştık. Duş alıp toparlanıp Bozcada merkeze iniyoruz, son bir tur yapıp eksikleri almak için
Feribota binmeden çay ve kahve molası vermek isterseniz,
Veli dede, çiçek pastanesi veya Hemşin pastanesinden kurabiyeleri alıp Çınaraltı Cafe: Damla sakızlı Türk kahvesi, acıbadem likörünü tatmadan dönmeyin yazık olur. Fiyatı 12-15 TL. Hatta kahvenin altında gelen çınar yaprağını hatıra olarak saklayabilirsiniz.
Farklı bir seçenek isterseniz; Çınar Çeşme sokakta bulunan kaliteli kahvenin adresi Coffee Shelter’a uğrayıp hoş ambiyansında fotoğraflar çekilebilirsiniz.
Çay kahve şahane birde şarap tadımlarına bakalım isterseniz…Eve dönmeden birkaç hediyelik şarap fena olmaz.
Çamlıbağ Tadım: 9 adet şarabın tadımını yapıyorsunuz. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Sauvignon&Kuntra, Merlot & Kuntra, Kuntra Özel Rezerv, Karalahna, Roze, Vasilaki. Sondan başa doğru şarabın sertlik derecesi artıyor. Her biri ayrı lezzet ama beyaz şarap olarak Vasilaki, pembe şarap olarak Roze, kırmızı şarap olarak Cabernet Sauvignon çok lezzetli.
Tenedion Winehouse: Fiyatları oldukça uygun. Kadeh şaraplar 9-12 TL, Şarap tadımı 15 TL civarı Şimdi şarap tadım olayını biraz açmak istiyorum.
Bir daha yolumuz ne zaman düşer bilinmez ama kavuşmak için elbet bir bahane bulunur.
Bir daha görüşene kadar en iyi Bozcaada gezim bu seneki oldu. Pandemide olsak bile seyahat mümkün , içindeki gezgin ruhu öldürme.