Dünyanın her yerinden insanlar birçok nedenden dolayı tatile çıkıyorlar. Bunların başında yoğun iş hayatından bir nebze olsun kurtulmak ve birkaç günlüğüne bile olsa stresten uzak vakit geçirme isteği yatar.

Bazı insanlar için otobüs yolculuğu vazgeçilmezdir. Çünkü bu sürede hem kafalarını dinlediklerini hem de kendilerine kitap okumak için vakit yarattıkları söylerler.

Bu yazımızda her daim çantasında okumak için bir kitap bulunduran okurseverlerimize seyahat esnasında okuyabilecekleri kitap öneriler, sunuyor,keyifli okumalar diliyoruz.

1- Dünyanın Sonundaki Dünya

Bu kitap, balinaları haksız yere avlamak için her türlü usulsüz yönteme başvurmuş Japonları durdurmayı amaçlayan sivil direnişi anlatıyor.

İnsanların çıkarları için neler yapabileceğine, öldürme ve yok etme tarihine bir de farklı bir gözden bakıyoruz. Çok kalın bir kitap olmadığı için yolculuk esnasında rahatça okunabilir.

Eğer bu konuya ilgi duyuyorsanız aynı konuda yazılmış olan Moby Dick’in Beyaz Balina adlı kitabını da okuyabilirsiniz.

2- Körlük

Araba kullanmakta olan bir adam, yeşil ışığın yanmasını beklerken ansızın kör olur. Körlüğü, başvurduğu doktora ve doktorun karısı hariç herkese bulaşır.

Bu körlük, bir salgın hastalık gibi bütün kente yayılır. Öldürücü olmasa da tüm ahlâki değerleri yok etmeyi de başarır. Toplum, görmeyen gözlerle cinayetlere, tecavüzlere tanık olur. Ayakta kalabilenler ancak güçlü olanlardır

Okuyanların memnun kaldığı bu kitap özellikle kişiye şu soruyu   soruyor. ‘Sevdikleriniz için fedakârlık yapar mısınız?’

3- Siyah İnci

Büyük bir çiftlikte doğan Siyah İnci çok akıllı ve iyi huylu bir taydı. İyi kalpli sahipleri tarafından güzel bir ortamda büyütülen ve iyi bir eğitim verilen Siyah İnci kısa sürede büyüdü ve güzel bir at oldu.

Ancak bir gün başkasına satıldı ve insanların hayvanlara karşı ne kadar kötü davranabileceğini öğrendi. Kiralık at olarak, ata binmeyi hiç bilmeyen antrenmansız insanlara katlanmak; fayton ve yük atı olarak çok ağır yükler çekmek zorunda kaldı. Ama her seferinde karşısına hayvanları seven iyi kalpli insanlar da çıktı.

4- İkigai

İkigai, okuyanlar tarafından çok sevilen bir kişisel gelişim kitabıdır. Japonların, mutlu ve uzun yaşamlar sürmesinin temel sırlarının anlatıldığı bu kitabı keyifle okuyacağınızı düşünüyoruz. 

‘Yaşama Anlamını’ insanlara öğreten insanların varoluş nedenlerini daha iyi anlamalarını sağlamıştır. Kitabı beğenmeniz takdir de ikinci serisi de bulunmaktadır.

5- Bayılmışım Kendime Geldiğimde 40 Yaşındaydım

Sivri dilli yazılmış, gayet samimi, komik ve okurken yalnız olmadığınızı fark ettirecek bir kitap! Cümlelerin altındaki hüzün, aslında sizin de içinizde olan burukluğun bir parçası.

Şebnem Aybar, bu kitabında sizi orta yaşlı kadınların dünyasına çağırıyor.

“İtiraf ediyorum; Tanrı akıl dağıtırken, ben masanın altında, kaybettiğim terliğimin tekini arıyordum. Belki de bayılmıştım. Kendime geldiğimde kırk yaşındaydım” diye başladığı bu kitapta bizi hayatlarımızın trajikomik bir dönemine taşıyor!

Kolayca okunan, edebi yönden ağır olmayan, eğlenceli bir kitap… Kısacası; yolculuk esnasında size arkadaşlık edebilecek bir diz üstü kitabı!

6- Kırlangıç Çığlığı

İçinde çözülmesi zor olan bilmeceler 2012’de 12 cinayet işleyen bir seri katildir Körebe. Akıcı ve yalın dille yazılmış olan Kırlangıç Çığlığı okuyucular tarafından çok sevilen bir kitaptır. Çocuk tacizcilerini öldürmüştür ve yakalanamamıştır.  2017’de bu cinayetler tekrar etmeye başlar ve ‘bizimkiler’ ilgilenmeye başlar. Bizimkiler; Başkomser Nevzat, yardımcısı Komiser Ali ve kriminolog Zeynep’in bir araya gelmesiyle oluşur.

Ahmet Ümit sosyal bir konuya ayak basarak okuyucuların dikkatini çekmiş, organ kaçakçılığını ve çocuk tacizini öyle bir dille anlatmıştır ki okuyucuların vicdanını sızlatmayı başarmıştır.

Kitabın kapağına yazılmış olan ‘’ Vicdanını yitirmiş bir dünyadan başka nedir ki cehennem? ‘’ sözü bile bizi gerçeklerle yüzleştirmeye yetiyor. Umuyoruz ki bu kitap o kör vicdanlara biraz olsun yardımcı olur. Sizlere de farkındalık kazandırarak yolculuk esnasında sizi ‘gerçeklere’ yönlendirir.

7- Pembe Fili Düşünme

Psikolog Zeynep Selvili Çarmıklı’nın yazmış olduğu kişisel gelişim kitabıdır. Günlük hayatta kafamıza taktığımız ve bizi rahatsız eden düşünceleri, kalbimizin derinliklerine gizlediğimiz, içimize attığımız duyguları ve olayları yok etmek yerine onları kabullenmemiz gerektiğini öneriyor! Hayatı her yönüyle ele almalı ve kafamızı kurcalayan düşüncelerden kaçmamalıyız.

Bir şeyi düşünmemek için çabaladıkça daha çok düşündüğümüzü bu yüzden de onunla yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini dile getiriyor.

Kendinizi yakından tanımak, farkındalığınızı arttırmak veya sizi yoran ve mutsuz hissettiren düşüncelerinizle daha rahat bir yaşam sürmek istiyorsanız bu kitap size tam göre! Şimdiden keyifli okumalar dileriz 😊

8- Dünya Turuna Nasıl Çıkılır?

İsmail Sarı “Seyahat etmek benim gençliğimden, hatta ta çocukluğumdan beri heyecanlandığım bir uğraş. Görmek, harita üzerinde tespit ettiğim yerlere gitmek, coğrafya öğrenimimde benim için vazgeçilmezdi.’’ diyerek kendi gibi gezginleri kitabına davet ediyor.

Aklınızda olan soruları cevaplarken fotoğraflarla da sıkılmadan okumanızı sağlıyor. İçinde 50 gezginin hikayelerinin ve seyahat hakkında güzel fikirlerin yer aldığı kitabın seyahatseverlere ışık tutmasını diliyoruz!

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin