Masmavi deniz ve sımsıcak güneşi buluşturan tatil planları birçok kişi için eğlence mekanlarını ve sabaha kadar enerjisini kaybetmeyen dar sokakları da kapsıyor. Bütün yılın yorgunluğundan kurtulmak için berrak bir denizde keyif yapmak, akşam üzeri gün batımının tadını çıkarmak ve akşamı canlı müzik dinleyerek ya da dans ederek geçirmek elbette en eğlenceli tatil alternatifleri arasında yer alıyor. Ancak tatil kavramını sadece bol hareketli günlere indirgemek çok da doğru olmayabilir. Örneğin hızlı iş temposunu ya da şehrin gürültüsünü unutmak ve ruhunu dinlendirmek isteyenler için tatil, sakin sokakları ve huzurlu günleri anlatıyor. Biz de bu yazıda huzurun adresi Seferihisar dedik. Siz de sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız Türkiye’nin ilk yavaş şehri olan Seferihisar otellerinde konaklayabilir ve burayı keşfedebilirsiniz.

Seferihisar’da Gezilecek Yerleri Keşfedin

İzmir’e bağlı olan Seferihisar ilçesi, Türkiye’nin en güzide tatil beldelerinden biri. İlçe, İtalya’daki bir komite tarafından mimari özellikleri, gelenekleri, zanaatleri ile kentleşmeye karşı direnen ve nüfusu 50 binin altında yer alan yerleşim yerlerine verilen “Citta Slow” yani “sakin şehir” unvanını 2009 yılında aldı. İlçe böylece tatil planlarının en sessiz ve sakin adresi olduğunu tüm dünyaya duyurdu. İlk yerleşimin 3000 yıl önceye kadar gittiği ve İyonyalılar’dan günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Seferihisar dinginliğinin yanında, gezilecek ve görülecek yerleri ile ziyaretçilerine görsel bir şölen de yaşatıyor.

Seferihisar’dan sadece 5 km mesafede bulunan Sığacık, surları içindeki büyüleyici sokakları ile gezilecekler listesinin başında bulunuyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yapılan surların içinden göz kırpan Sığacık, Arnavut kaldırımlı sokakları, tahta panjurlu ve avlulu konakları ile adeta film setlerini andırıyor. Bu film seti ile ilgili bir şey daha eklemek lazım: Sığacık aynı zamanda deniz kıyısında yer alıyor. Limanın yakınındaki Sığacık Kalesi de buram buram tarih kokan yapılar arasında bulunuyor. Sığacık’ta pazar günleri kale içinde kurulan Sığacık Pazarı’nı da keşfetmeden olmaz. “Citta Slow” unvanının bir parçası olan “Slow Food” felsefesi bu pazarın da bir parçası. Slow Food felsefesi ne mi? Al – sat olmadan yiyecek ve içeceklerin doğrudan üreticisi tarafından satılmasını ifade ediyor.

Usta – çırak usûlü öğrenim yeri olan ve sınıfın bulunmadığı Seferihisar Doğa Okulu, Seferihisar Ulucami ve Teos Marina Çarşısı da görülecek yerler arasında. Sığacık Büyük Akkum Plajı, Akvaryum Plajı, Akarca Plajı gibi plajlar ise deniz ve güneşin tadını çıkarmak için mükemmel.

Seferihisar’da Ne Yenir? 

İzmir’e bağlı olan Seferihisar’da Ege mutfağı hakim. Dolayısıyla bol yeşillikli, zeytinyağlı onlarca yemekle karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında ilçede farklı yöresel lezzetler de sizi bekliyor. Ekmek dolması, oğlak dolması, enginar dolması, oklavadan sıyırma, keşkek, samsades tatlısı gibi lezzetler ile sofralarınızı taçlandırabilirsiniz. Balık ve deniz ürünleri ise “Seferihisar’da ne yenir?” sorusu için hiç düşünülmeden verilecek cevaplar arasında yer alıyor. Surların içerisindeki dar sokaklardaki küçük lokantalarda ya da deniz kıyısında yan yana dizilen restoranlarda ziyafet çekebilirsiniz. Yemeklerden sonra bol köpüklü Türk kahvesini ve Seferihisar bahçelerinin kokusunu taşıyan mandalina lokumunu ihmal etmeyin.

Seferihisar’da Ne Hediye Alınır?

Seferihisar’dan ayrılırken sevdikleriniz için birçok hediyelik bulabilirsiniz. Süs eşyaları, takılar, Seferihisar’a özgü seramik eşyalar, el yapımı çantalar hediyelik alternatiflerinin sadece birkaçı. Sığacık Pazarı ise farklı hediyelik eşyaları bir arada görebileceğiniz pek çok tezgahla dolu. Son olarak hediyelik olarak düşünmek çok doğru olmasa da, dönüş yolunuz kısaysa yerel pazarlardan biraz Ege otu almak hiç fena bir fikir değil.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin