
Türkiye’de yaşayıp da Adana’yı görmediyseniz daha fazla zaman kaybetmeden harekete geçmelisiniz. Yalnızca Türkiye’nin değil belki de tüm Orta Doğu ve Balkanların nev-i şahsına münhasır bu kenti, her yönüyle ilgi çekici olma özelliğini sürdürüyor. Nüfus yönünden ülkenin en büyük 10 şehrinden biri olan Adana‘nın Yolları Taştan, hem sanayi hem tarım kenti olma başarısını gösteren nadir illerin başında geliyor. Aynı anda pek çok kültüre ve geleneğe ev sahipliği yapan Adana’nın insanı da, kendine has özellikler gösteriyor. Sosyal medyada sıkça öne çıkan “Adana’da sıradan bir gün” etiketli paylaşımlardan da anlaşılacağı gibi, Adana insanı, tıpkı şehrin çok sıcak olan iklimi gibi sıcakkanlı ve gittiğinizde sonsuz bir misafirperverlikle sizi karşılıyor. Lezzetleri, tarihi, iklimi ve bir büyük şehir olma özellikleri ile Adana, her defasında yeniden keşfedilmeye hazır olarak sizi bekliyor.
Adana’ya Nasıl Gidilir, Nerede Kalınır ?
Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, bölgenin doğu bölümünün öne çıkan şehri denebilir. Bu anlamda Antalya ile birlikte Akdeniz bölgesinin odak şehri olan Adana’ya, hem doğu hem de batı yönlerinden konforlu yollarla ulaşmak mümkün. Türkiye’nin en eski havalimanlarından olan Adana Şakirpaşa Havalimanı’na, seyahatinize uygun Adana uçak bileti ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya,Trabzon, Van gibi birçok noktadan ulaşabilirsiniz. Tren hatlarının da uzun yıllardır önemli bir istasyonu olan Adana’ya, dilerseniz demiryolu ulaşımını kullanarak varabilirsiniz.
Önemli bir coğrafyada yer alan kente seyahat etmek için, Adana turları seçenekleri de göz atmaya değer görünüyor. Adana şehir merkezinde yer alan Adana otelleri, şehrin yıllara dayanan ekonomik gelişimi ile beraber, en lüks sınıftan en uygun bütçeli tercihlere kadar çok sayıda seçenekle sizi bekliyor. Ulusal çapta ünlü zincir otellerden, yerel anlamda güven kazanmış Adana otelleri arasından dilediğiniz mekana, seyahat planlamanıza göre rahatlıkla rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.
Adana‘da Gezmeniz Gereken Yerler
Öncelikle Adana’nın ülkenin en sıcak şehirlerinden biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Söz konusu gezmek ve görmek olunca, 40 – 45 derece sıcaklıkta hayli yorulabilirsiniz. Bu nedenle Adana gezisi için bahar aylarını seçmek mantıklı olacaktır. Roma İmparatorluğu döneminde 2. yüzyılda Seyhan Nehri’nin üzerine yapılan ve dünyanın araç trafiğine açık en eski köprüsü unvanına sahip olan Taşköprü’yü görmenizde yarar var. Köprüde gezerken Seyhan nehri ile birlikte bir manzara oluşturan Adana Sabancı Merkez Cami’yi de, Adana’ya gelmişken ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Sabancı grubu tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en büyük, Orta Doğu’nun en büyük 4. camisi olan yapı, her biri İslam dinine atıf yapan anlamlı rakamlara sahip bileşenler içeriyor. İmanın altı şartını simgeleyen altı minare ya da Müslümanlığın beş şartına atıf yapan 5 kubbe gibi özellikleri bulunan cami, Seyhan Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Seyhan Nehri’ne gelmişken, Seyhan Baraj Gölü’nde huzur dolu bir kayık yolculuğu yapmayı da atlamayın. Adana’daki toplumsal yaşama ortak olmak ve tarihi mekanları deneyimlemek için Kazancılar Çarşısı ile Tarihi Saat Kulesi ve etrafını gezmeniz de tavsiye edebileceklerimiz arasında.
Adana’da Tadına Bakacağınız Lezzetler
Hiç kuşkusuz, Adana kebap deneyiminden bahsetmeden geçmemek gerekiyor. Şanı ve şöhreti ülke sınırlarını aşmış olan bu lezzeti yerinde deneyin, ancak tadına doyamayacağınız için de ölçüyü fazla kaçırmamaya özen gösterin. Et konusunda hayli ilerlemiş olan Adana mutfağında; beyti, ciğer ve böbreğin de tadına bakabilirsiniz. Adana’nın çarşısında karşınıza çıkacak kahvecileri ve mutlaka denemeniz gereken baklava ve tatlıları da es geçmeyin. Hem damak tadınıza hem göz zevkinize hitap eden, Çukurova’nın hediyesi bu kadim kentin atmosferi, size unutamayacağınız bir deneyim yaşatacak.