Türkiye'deki Gurme Durakları

Kuşkusuz ülkemizin her noktası ayrı bir lezzet durağı. Ancak bazı yerler var ki yemekleri tüm özelliklerinin önüne geçiyor. Kimisi daha çok hamur işleri ile bilinirken, kimisi tatlıları ile, kimisi ise deniz mahsulleri ile ün kazanıyor. İşte Türkiye’deki gurme durakları

Bolu

bolu

Aşçılarının ünü ülke sınırlarını aşan Bolu’nun lezzetleri de paha biçilemez oluyor. Usta aşçıların ellerinden yiyebileceğiniz çorba, kebap, börek, tatlı gibi sık tüketilen yemeklerin yanı sıra şehrin kedi batmaz, kaşık sapı ve kaldırık dolması gibi özel lezzetlerini de yerinde tadabilirsiniz. Eğer Bolu’yu ziyaret etmek istiyorsanız Abant Gölü, Yedigöller gibi özellikle karlı havalarda muhteşem bir atmosfere bürünen bölgelerinin de tadını çıkarmak için kış aylarını tercih edebilirsiniz.

Gaziantep

gaziantep

Türkiye’deki gurme durakları arasında önemli bir yere sahip olan ve ülkemizin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapan Gaziantep’te, tabiri caizse baklavanın hasını tadabilirsiniz. Baklava ile sınırlı kalmayan şehrin tadılması gereken diğer lezzetleri ise cartlak kebabı, çağla aşı, katmer, sarımsak kebabı, muhammara, şekerli pide, alinazik, firik pilavı, hedik ve simit kebabı. Gaziantep’e kadar gitmişken ünlü kalesini ziyaret etmeli ve çarşısından kuru zahter, haspir, tatlı sucuk, muska ve tabii ki Antep fıstığı almalısınız.

İzmir

izmir

Ege’nin en gelişmiş ve büyük şehri olan İzmir, pek çok açıdan zengin seçenekler sunuyor. Bu seçeneklere Ege’nin sağlıklı ve muhteşem lezzetleri de dahil. Ege’nin tüm lezzetlerini tatmak için ister İzmir’in merkez ilçelerini tercih edebilirsiniz, isterseniz Çeşme, Foça, Dikili gibi turistik bölgelerini değerlendirebilirsiniz. Kumru, İzmir köfte, radika salatası, kaymaklı dondurma, tarhana çorbası, zerde, kabak çiçeği dolması, ahtapot salatası, kalamar ve bin bir çeşit balık, İzmir’de tadılması gereken lezzetlerden sadece birkaçını oluşturuyor.

Trabzon

trabzon

Trabzon ve haliyle Karadeniz mutfağı dendiğinde ilk akla gelen tatlar; mısır ekmeği, Vakfıkebir ekmeği, Laz böreği, Akçaabat köftesi, telli peynir, hamsili pilav, sirkede hamsi, Karadeniz pidesi ve kara halana sarması. Lezzetleri dahi başlı başına Trabzon’u ziyaret etmek için yeterliyken muhteşem doğası, Sümela Manastırı ve Uzungöl’ü ise tam anlamıyla şehri bir çekim merkezi haline dönüştürüyor.

Kayseri

kayseri

Mantısının, pastırmasının ve sucuğunun ünü artık ülke sınırlarını aşmış olan Kayseri, Türkiye’nin en önemli gastronomi merkezleri arasında yer alıyor. Kayseri’nin bilindik yemekleri dışında tadılabilecek diğer lezzetleri; çemenli ekmek, ayvalı tahinli yaprak sarması, aside, Kayseri tiridi, saray pilavı, sucuklu köfte, yağlama ve nevzine tatlısı. Başta mantı, pastırma ve sucuk olmak üzere büyük çoğunluğu taşımaya uygun olan bu lezzetleri satın alarak dilerseniz Kayseri’den ayrılırken yanınızda götürebilirsiniz.