Yunanistan sınırları içerisinde yer alan ancak kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz Hafta Sonu Bile Gidilir; Selanik, Dedeağaç ve Kavala, tarihi yerleri, cıvıl cıvıl sokakları ve turistik mekanları ile dolu dolu bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Sizi İpsala sınır kapısından 40 km. sonra karşılayan ilk şehir Dedeağaç oluyor. Güzel bir liman kenti olan Dedeağaç’tan sonra kara yolu ile sokaklarında bol bol Osmanlı izlerini görebileceğiniz Kavala’ya ve Kavala’dan da Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret edebileceğiniz Selanik’e geçebilirsiniz. Hatta yakınlığı sayesinde bölgeye hafta sonu için bile gidilebiliyor. Selanik – Dedeağaç – Kavala şehrin gürültüsünden ve karmaşasından kurtulmak isteyenler için unutulmaz bir kaçamak fırsatı sunuyor. Böylece ister arkadaş grubunuzla isterseniz ailenizle keyifli zaman geçirebilir, Akdeniz’in sımsıcak havasını ve samimiyetini içinize çekebilirsiniz.

Selanik - Dedeağaç - Kavala

Hafta Sonu Bile Gidilir; Selanik – Dedeağaç – Kavala

Selanik‘e İstanbul’dan uçakla ulaşım seçenekleri mümkün olsa da, keyifli bir batı Trakya turu yapmak ve Dedeağaç ve Kavala‘yı da ziyaret etmek isteyenlerin genel olarak ilk tercihi kara yolu oluyor. Şirin bir liman kenti olan Dedeağaç, sizi pırıl pırıl denizi ve hareketli ve canlı sahil şeridi ile selamlıyor. Dedeağaç’a İpsala sınır kapısından 30 dakikalık, İstanbul’dan ortalama 4 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşılabiliyor. Fenerin bulunduğu deniz tarafı ya da iç taraflar çok sayıda restoran, kafeler ve meyhanaler sayesinde günün her saati yaşıyor. Dedeağaç’tan sadece 150 km. uzaklıkta bulunan Kavala, Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi, Halit Paşa Camisi ve Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın evi ile halen Osmanlı’nın izlerini taşıyor. Kavalalı Mehmet Ali Paşa Külliyesi artık otel olarak hizmet veriyor. Kavala’dan kısa bir yolculukla ulaşılabilen Selanik ise kordon boyu ile ziyaretçilere adeta İzmir’i hatırlatıyor. Balkonlu evleri, evlerin çiçekli pencereleri, kordon boyunda sıra sıra restoran, kafe ve barları ve sahil şeridinde görebileceğiniz simitçileri İzmir’de gibi hissetmenizi sağlıyor.

kavala

Selanik – Dedeağaç – Kavala’da Gezilecek Yerler

Dedeağaç’ta sahil şeridi ile sahil şeridine paralel uzanan Leof. Dimoktatias Caddesi en hareketli caddeler arasında yer alıyor. Günün her saati hareketli ve cıvıl cıvıl kafe, bar ve restoranlar keyifli zaman geçirmenizi sağlıyor. Ayrıca bu bölgelerde karşınıza çıkacak meyhanelerde Yunan ezgileri ile eğlenebilir, unutamayacağınız bir akşam geçirebilirsiniz. Dedeağaç’ta Makri ve Agia Pareskevi plajını ve Samotraki adasını gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Tarihten izler taşıyan Kavala’da limanın karşısında bulunan Kavalalı Mehmet Ali Paşa heykeli ve müzesi tarih meraklılarına hitap ediyor. Selanik ise Atatürk’ün doğduğu eve ev sahipliği yapıyor. Şehir merkezine oldukça yakın olan Atatürk’ün doğduğu ev, Selanik’e gelenlerin ilk ziyaret etmek istediği yerlerin arasında yer alıyor. Türkiye konsolosluğu ile yan yana olan evin bulunduğu sokak genel olarak Türk ziyaretçiler ile dolup taşıyor.

selanik

Selanik – Dedeağaç – Kavala’da Ne Yenir? 

Dedeağaç’a vardığınızda sahile paralel sokaklarındaki kebapçılar gözünüze çarpıyor. Burada, yıllarca iç içe yaşamış ve birbirini ile etkileşim içinde olmuş kültürlerin mutfaklara da yansıdığına şahit olabilirsiniz. Kebapçılarda süblaki ile doyurucu ve lezzetli bir akşam yemeği yenebilir. Ayrıca olmazsa olmazlardan taze balık ve leziz deniz ürünleri ile Akdeniz’e yakışır bir masa donatabilir, Akdeniz mezeleri ile masanızı zenginleştirebilirsiniz. Yunan salatası masanızda mutlaka olması gerekenler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Öğünlerinizi Melamati ya da Uzo’nuzla tamamlayabilirsiniz. Kavala’da da limanın karşısında bulunan sıra sıra restoranlarda  taze deniz mahsüllerinin ve Yunan lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Ayrıca Kavala’ya gelmişken Kavala kurabiyesinden bol bol atıştırmalık yapabilirsiniz.