Bebeğinizle ilk tatiliniz unutulmaz bir anı olacak ama öncesinde iyi hazırlanmanız şart...

Bebekle tatil özellikle yeni anne babaların korkusu. Oysa hayatınıza renk katan bebeklerle tatile çıkmak, yeterince hazırlıklı olduktan sonra oldukça eğlenceli olabilir. Sen de vereceğimiz tüyoları dikkate alarak tatil hazırlıklarını yapabilir, bebekle yaşayacağın güzel tatil anıları için heyecan duymaya başlayabilirsin. İşte bebekle tatile çıkarken dikkat edilmesi gereken 6 şey:

Bavuldan Önce Liste Hazırla

Hızlı hızlı bavul hazırlamaya alışkın olabilirsin ancak bebeğin varsa biraz daha dikkatli bavul hazırlamalı, öncesinde uzunca bir liste yaparak eksiksiz olmasına özen göstermelisin. Bebeğinin kıyafetleri, bezi, maması, biberonu gibi hayati gereçler dışında nelere ihtiyacı olabileceğini düşünmelisin. Bebeğin alt değiştirme süreci için gerekenler, yemek saatinde kullanılacaklar, denizde giyilecekler gibi kümeler oluşturarak listeleri kolaylaştırabilirsin. Senin için gerekli ürünleri listeliyoruz: ıslak mendil, bebek bezi, mama önlüğü, mama kaşığı, biberon, suluk, alt değiştirme pedi, kağıt havlu (mendil), bebek pudrası, pişik kremi, çöp poşeti, yedek giysiler, bebeğin varsa sigorta kartı, güneş kremi, tırnak makası, normal makas, iç çamaşırı, battaniye ve sevdiği oyuncaklar.

Bebekli Aileler Tedbirli Olmalı

Eğer iki yaşın altında bir bebeğin varsa, bazı sorunların yaşanma ihtimali daha fazladır. Bebeğinin ateşi çıkabilir veya durup dururken kusabilir. Yanına ateş düşürücü fitil, şurup, ateş ölçen bir termometre veya diğer ilaçları almayı unutmamalısın. Bebek için düzenli kullandığın ilaçlar, vitaminler varsa onları da almalı, bir rahatsızlık mevcutsa yolculuk öncesi muhakkak doktordan onay istemelisin. Özellikle yaz tatillerinde isilik, pişik gibi sorunlar daha sık görülebilir. Bebeğinin cildi için yatıştırıcı kremleri de çantana koymalısın. Yolculuk sırasında aracın bebeği tutması durumunda ne yapabileceğini doktoruna danışmalı, önerdiği damla veya fitilleri yanında bulundurmalısın. Elbette bebeğin yolda üşütmemesi için şapka, hırka, yelek gibi koruyucu kıyafetleri de yanına alman ve tedbiri elden bırakmaman gerek. Burun tıkanıklığına karşı burun açıcı aparatlar, damlalar kullanabilirsin. Eğer kış tatili planlıyorsan, bebeğin kar yanığı olmaması için muhakkak güneş kremi kullanmalı, cildini kurumaması, tahriş olmaması için sık sık kremlerle nemlendirmeyi ihmal etmemelisin.

Araca Özel Çözümler Geliştirebilirsin

Eğer özel araba ile yolculuk yapıyorsan bebek koltuğu bulundurmalısın. Bebeğin hem rahatı hem de güvenliği için emniyet kemerli koltuklardan alabilirsin. Bebeğin yolda altını değiştirmen için arka koltukta alan açabilecek düzen oluşturmalısın. Yanına bebeğin sevdiği bir oyuncağı almalı, sık sık mola vererek temiz hava solumasına yardım etmelisin. Araç yolculuklarında bebeğin sakin kalması için ara ara emzirilmesi tercih edilebilir; beslenme rutinini bozmayacak şekilde deneyebilirsin. Araç camlarının bebeği rahatsız edecek güneş ışığından korunduğuna, müzik sesinin onu huzursuz etmediğine emin olmalısın. Yolculuk öncesi aracın tozdan arındırılması da bebek sağlığı için önem arz eder. Yol boyunca bebeğin hapşırması veya öksürmesi sorunu yaşamamak adına temizliğe de önem vermelisin.

Uçak Yolculuğunda Destek Almaktan Çekinme

Uçak yolculuklarında uçak personelinden yedek kemer alabilir, herhangi bir sorunda yardım isteyebilirsin. Bu bilgiyi aklında tutmak bile en önemli yardımcın olacaktır. Bebeklerin uçak basıncından etkilenmemesi için iniş kalkış sırasında emzirilmesi önerilir. Doktoruna danışarak bilgi alabilirsin. Bilet alırken check in esnasında, uçak müsaitse yanı boş olan bir koltuğu alabilirsin, daha az yoğun uçuş seferlerini tercih edebilir veya bir koltuğu daha satın alabilirsin. Bebekler yolda dışarıyı izlemeyi sevebilir, ortada veya koridorda bir koltuk almak yerine cam kenarını tercih edebilirsin. Eğer koltuk araları çok dar olan bir uçakta seyahat etmek zorundaysan koridor koltukları daha rahat hareket etmeni sağlar. Acil çıkış kapılarının önündeki yolcuların acil bir durumda müdahale sorumluluğu olduğu için bu koltukları almamaya özen göstermelisin.

Lokasyona Özel Hazırlıkları Unutma

Tatilini nerede yapacağını göz önüne alarak önlemler geliştirebilirsin. Yaz tatili için bavul hazırlarken bebeğine uygun bir sinek koruyucu, böcek ısırıklarına karşı merhem, güneş gözlüğü bulundurabilirsin. Otelde kalacaksan muhakkak odaya ek bebek yatağı verip veremeyeceklerini sorarak rezervasyon yaptırmalısın. Tedbirli olmakta fayda var. Bebek dostu oteller bebeğinizin bir çok ihtiyacını sizlere sunacaktır, özellikle bebeğinizle ilk tatilinizde bebek dostu otel seçmenizi tavsiye ederiz.

Acil Durumlar

Kalacağın yere en yakın hastanenin numarasını telefonuna kaydedebilir, acil ihtiyaçlara karşı yakınlardaki bebek mağazalarını ve marketlerin  adreslerini belirleyebilirsin.

Hazırsan, şimdi sen de bebekle tatile çıkmanın keyfini yaşayabilirsin. Çantanı topla, hazırlıklarını tamamla ve şehirleri, ülkeleri keşfetmeye başla. Bebekle gezeceğin rotaları planla ve ilk tatilinde bol bol anı biriktir.

YORUM YAZ

Lütfen yorumunuzu girin
Lütfen adınızı girin